Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 23 iulie 2014

Impresii Mineral Expo Bacau

       Saptamana trecuta a avut loc  prima editie Mineral Expo in Bacau.Un eveniment deosebit de la care nu puteam lipsi.Expozitia a fost de amploare cu mai multi expozanti dintre care unii geologi, ingineri geologi si chiar mineri autentici din Maramures.Ofera diversa, de la minerale rare din afara tarii pana la celebrele "flori de mina" din Maramures.Am avut ocazia de a discuta cu acesti oameni si am aflat multe lucruri noi.Pe ansamblu expozitia a fost reusita, iar expozantii au fost minunati, deschisi la orice intrebare, oricat ar fi fost ea de stupida...am petrecut ore bune alaturi de ei in cele trei zile.Din pacate trebuie sa fac si o remarca negativa...NU ESTE CORECT sa se vanda cuarturi fumurii iradiate si pietre artificiale si sa se dea asigurari ca ar fi autentice...sa nu mai zic de piese din China pe post de raritati romanesti.Iar celebrul "smarald al succesului" era pur si siplu o roca sculptata.Imi pare rau sa spun asta, dar trebuie...Alt lucru neplacut este neafisarea preturilor, trebuind sa intreb mereu expozantii...bineinteles, preturile se fac dupa interesul si fata "clientului".
       In aceelasi week-end a avut loc in Cora Bacau o alta expozitie cu vanzare, numita "Mineralia".Din pacate aceasta expozitie nu a avut absolut nimic in comun cu expozitiile Mineralia organizate de D-l geolog Andrei Gorduza...





































miercuri, 16 iulie 2014

Mineral Expo prezinta la Bacau « Smaraldul succesului »


        La Bacau intre 18– 20 iulie 2014, prin amabilitatea Complexului Muzeal «Iulian Antonescu » Mineral Expo, va prezenta un esantion unicat in Europa denumit « Smaraldul succesului ». Piesa cantarind 3,8 kilograme este formata din 14 cristale de smarald, dispuse intr-o structura mineralogica compacta si desavarsita.
Despre aceast exponat se poate spune ca este un mineral care cristalizează în sistemul hexagonal, culoarea verde fiind dată de ionii de crom și vanadium. Legat de propietatile sale, este cunoscut faptul ca smaraldul este o piatra a succesului, benefica pentru meditatie si concentrare, este apreciat pentru rolul sau vindicator si nu trebuie omis faptul ca a fost considerat de catre Incasi si Azteci ca fiind o piatra sfanta. Astazi smaraldul succesului piatra lui Hermes pentru alchimisti, a zeitei Isis pentru egiptenii antici şi preferata Cleopatrei, continua sa promoveaze echilibrul, armonia si onestitatea.
In cadrul evenimentului de la Complexului Muzeal «Iulian Antonescu » Mineral Expo va etala ultimele creatii in materie de bijuterii: Coliere din pietre semipretioase: cuart cu rutil, lapis lazuli, larimar sau labradorit. Inele si pandante din beril, jasp, opal, bratari si seturi deosebite. Un rol important in cadrul expozitiei de cristale va juca si jadul, prezent aici prin obiecte de décor de diferite marimi si cu diverse utilizari.
Expozitia cu vanzare este deschisa publicului in Bacau intre 18-si 20 iulie, Strada 9 Mai, Numarul 7, orele 10,00 - 19,00. Pretul unui bilet de intrare este de 2 lei.
Informatii : www.minerexpo.ro, mineralexpo@yahoo.com